COLUMN door Sjors van Beek.
– Yep, gelukt. Ook deze week hebben we weer een mooie kandidaat voor de Gouden Flapdrol, de prijs voor de grootste hypocriet in het publieke domein.

Ik nomineer Marcel Beukeboom, klimaatgezant voor Nederland. Hij legde uit waarom de 30-koppige Nederlandse delegatie naar de klimaattop in Madrid toch maar gaat vliegen in plaats van te treinen. „We zouden vier of vijf keer moeten overstappen. De reistijd is erg lang en de kosten zijn hoog. Ook is er door de krappe overstaptijden een grote kans dat je een aansluiting mist”, was het verhaal.

Ja hoor, pannenkoek. Al die smoesjes zijn niet geldig voor Truus en Lulletje Rozenwater die even lekker naar Spanje willen. Maar wél voor al die salon-milieusocialisten die hameren op milieu, stikstof en klimaatbewust leven. Degenen die de familie Rozen­water opzadelen met gasloos wonen, milieuzones, vliegschaamte, energielabels en dure hr-ketels.

Dus, de bevoorrechten die zelf elektrische Tesla’s kunnen betalen vliegen peperduur – want heus niet met Ryanair – naar Madrid om daar te verkondigen dat ‘we’ vaker de trein moeten nemen.

Lijkt me een goeie kanshebber voor die Gouden Flapdrol.